Carglass

Carglass

“Share Control har varit en fantastisk stöttepelare under hela implementeringen”

Företag: Hurtigruta Carglass AS
Namn: Jonas Andersen
Titel: Business Controller
Bransch: Underhåll och reparation av motorfordon (VGRR)
Antal anställda: 253

Carglass Business controller

Vad har vi gjort tillsammans?

Vi, Carglass och Share Control,  har implementerat hela IFRS16 strukturen tillsammans. Share Control har varit en fantastisk stöttepelare under hela genomförandet. Med kompetensen som de besitter och det system de levererar så har det hela gått i princip smärtfritt.
Vi hade över 100 st. kontrakt som lästes in på ett mycket bra och ordnat sätt. Processen och genomförande som Share Control bistod med har underlättat vår vardag.

Share Control levererade en skräddarsydd lösning till oss för att underlätta integrationen med Carglass redovisningssystem. Där de erhöll en exportfunktion som gjorde att jag enkelt kunde integrera data vidare in i redovisningen.

Hur blev ni kund hos Share Control?

När vi fick veta av vårt moderbolag att vi var tvungna att gå över till IFRS16, började vi att leta efter en partner som kunde hjälpa oss med detta. Vi hade tidigare använt en annan leverantör av kontraktssystem. Men deras erbjudande nådde inte upp till vad som krävs på det sätt som Share Control erbjuder. Vi kom således i kontakt med Share Control genom rekommendation från vårt revisionsföretag KPMG. Erbjudandet vi erhöll var billigare än konkurrenternas och Share Control påvisade en kompetens som gjorde att valet föll på dem.

Hur levererar Share Control ett värde till er?

Den översikt vi får från systemet är trovärdig, och beräkningarna görs mycket enkelt och smidigt. Detta ger oss möjlighet att fokusera på mer värdeskapande arbete till vårt företag. Revisorn kan enkelt gå in för att se allt som har gjorts och kan spåra alla förändringar tillbaka vilket underlättar vårt arbete vid revision.

Vad måste Share Control göra för att Carglass ska fortsätta att vara kund?

Samarbetet fungerar väldigt bra. Så länge Share Control fortsätter att utveckla den produkt de erbjuder och bistår med den expertis de har, skulle jag inte komma på tanken att byta. Revisorn är lycklig och vi är glada!

 

Läs även Aker Solutions erfarenhet av ShareControl IFRS 16.

 

Carglass® hjälper dig oavsett vilken typ av glasskada du har fått. Vi reparerar stenskottskador och byter bilglaset oavsett märke och modell och om det är en personbil, varutransport, lastbil eller husbil.Carglass