Share Control vs Excel – här är nyttorna 

Garanterat korrekt datalite administration och ett smidigt sätt att hantera IFRS 16. Det finns många fördelar med att använda Share Control jämfört med andra system som exempelvis Excel.

Vi som driver Share Control har en bakgrund inom revision och koncernredovisning så vi förstår kundernas behov och kan besvara tekniska frågor ur deras synvinkelsäger Terje Glesaaen, vd på Share Control.  

Många företag använder fortfarande egenutvecklade modeller i Excel som de själva tagit fram för kontrakt-, avtal- och dokumenthanteringShare Control ger stöd inom ekonomi- och verksamhetsstyrning och erbjuder många funktioner som inte går att göra på egen hand. Dessutom finns en lösning för kvalitetskontroll av kalkylerna. 

– Systemet garanterar korrekta beräkningar, en annan stor fördel är att ingen data lagras externt.  

Share Control installeras som ett add-in, enkelt uttryckt som en app, ovanpå Microsoft 365 som förädlar och strukturerar funktionaliteten som redan finns i Microsoft 365. Allting lagras därför på SharePoint, Microsoft 365 lagringsplats. Tack vare detta är det enkelt att flytta data utan att riskera dataförluster.  

– Vi ser att fler och fler börjar leta efter add-ins som kan läggas ovanpå Microsoft, eftersom de är enklare att hantera än själva programmen 

För användaren blir det kostnadseffektivt  det kräver mindre administration och eftersom kalkylerna sker i en Excel-fil är det enkelt att navigera och eventuella felslag går fort att uppdatera. Dessutom går uträkningarna snabbare och kan hantera tusentals kontrakt samtidigt i gruppkalkylatorer. 

– Vår erfarenhet är att kunderna anpassar sig väldigt fort och när systemet väl är installerat, då går allt per automatik. För den som behöver finns vi till hands, bland annat har vi en guide som är enkel att använda sig av. 

IFRS 16 

Coronakrisen innebär att många avtal kommer omförhandlas och ändringar ska bokföras enligt IFRS 16. Ett bra system kommer att kunna hantera detta på ett effektivt och korrekt sätt.  

– Det kommer vara en utmaning för många företag att genomföra ändringarnaMed vårt verktyg är det enkelt att göra korrigeringar utan att behöva ändra på många olika ställen. Ytterligare en fördel med en tredjepartsleverantör som Share Control är att man undviker att en enda person har hela filen med beräkningar lokalt lagrad hos sig. Sedan finns det fördelar med att Share Control redan har många kunder som använder systemet 

–  Vi har över 500 användare varav många är storföretag. Det gör att vi ständigt får feedback och gör förbättringar. Användarna betalar för att vi kontinuerligt gör nya versioner, uppdateringar och ser till att allting fungerar som det skaIFRS 16 är komplicerat och vårt jobb är helt enkelt att hålla koll på det säger Terje Glesaaen, vd på Share Control. 

Forecast/prognose og analyser av kontrakter

Vi har utviklet et budsjett- og analyseverktøy som Excel-rapport basert på Excel VBA modellen vår for IFRS 16 beregninger.  Legg inn de avtalte eller forventede betalinger i ShareControl IFRS 1...

Er du vår nye kollega?

ShareControl utvikler software for bl.a. håndtering av leieavtaler etter IFRS 16, avtaleportal, styreportal og økonomiavdelingens portal, løsninger som forenkler og effektiviserer deler av kundenes...

IFRS 16 – Webinar

Vi har nöjet att bjuda in dig till ett webinar med Hans Hällefors från KPMG angående IFRS 16. Webinar kommer att ge dig en professionell uppdatering och demonstrera hur ShareControl används i arb...